+36 20 449 6831 info@zamardikalandpark.hu

Good to know! – useful info

Az alábbi oldalon összegyűjtöttük azokat a hasznos információkat, amelyeket jó tudni, mielőtt ellátogatsz hozzánk.

A Kalandpark kutyabarát hely, nyugodtan hozd magaddal négylábú barátodat is! 🙂

Védőmaszk használata kötelező?

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az Önök és dolgozóink védelmének érdekében a mászáshoz szükséges felszerelések felöltésének helyén a VÉDŐMASZK HASZNÁLAT KÖTELEZŐ! A felszerelések felvétele után a védőmaszk használata már nem kötelező.

A felszereléseket mászás után kérjük, önállóan vegyék le és helyezzék a kijelölt kosárba.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! Legyünk tekintettel egymásra!

Mennyire biztonságos a pálya?

A parkban öncsatolásos rendszer van, ami azt jelenti, hogy mindenki saját magának csatolja a karabinereket és biztosítja saját magát. Ha mindenki betartja az oktatáson elhangzottakat, a pálya teljes biztonsággal használható.
Az animátorok folyamatosan jelen vannak a pályákon, ügyelnek a biztonságra, de nem kísérik egyenként a vendégeket. Első állomás minden esetben a gyakorlópálya, ahol mindenki megszerzi a szükséges információt és oktatást a biztonságos pályahasználathoz. A szülők, tanárok persze saját megnyugtatásuk érdekében „sétálhatnak” a pálya mellett, de az önállóság a gyerekek előnyére szolgál.
Az animátorok rendelkeznek a szükséges alpintechnikai szakvizsgával és felügyelik, hogy minden előírásszerűen történjen. Az animátor hatáskörébe tartozik, hogy elégtelen pályahasználat esetén az adott vendéget a biztonság megőrzése érdekében lehívja a pályáról.
Kisgyermekek (130 cm alattiak) csak szülői felügyelettel használhatják a pályákat.

Milyen ruhát viselj?

Zárt cipő és kényelmes, sportos viselet, amely nem akadályoz a mászásban! (Papucs használata tilos!) Ékszert, telefont nem érdemes a pályára vinni!

Milyen nehézségi fokozatúak a pályák?

Különleges fizikai erőnlét nem, csak bevállalás és kalandvágy szükséges!
Gyerekpályák már 3 éves kortól használhatóak.
150 cm alatt a gyermek és juniorpályák használatára van lehetőség, 150 cm felett teljes pályahasználat.

Felnőttpályák: 1-8 nehézségi fokozatú pályák, (1- legkönnyebb, 6-7 – legnehezebb)
Juniorpályák: 1-5 nehézségi fok
Gyerekpálya: 1-5 nehézségi fok

Milyen magassághoz van kötve a pályahasználat?

A mászójegy ára testmagassághoz van kötve. 150 cm alattiak a felnőttpályákat nem tudják igénybe venni. Ez biztonságtechnikailag indokolt, hiszen a biztosító drótkötél a 150 cm alattiaknak túl magasan van és nem tudnak felcsatolni. A magasságkorlátozás betartását szigorúan vesszük, ezért megértéseteket köszönjük.

Mennyi idő alatt teljesíthetők a pályák?

Az összes akadály kb. 2 óra alatt teljesíthető, ennyi időt biztosan el lehet tölteni a pályákon – aki bírja! Az állomások között vannak „lejárók”, ha valaki elfárad, bármikor megszakíthatja a „kalandozást”, majd folytathatja azt. A belépő (junior és felnőtt) 3 órás időtartamra érvényes, ami a felszerelés bérlésére vonatkozik. Ez az időtartam bőven elegendő a pályák bejárására, az oktatásnál, beöltözésnél előforduló esetleges sorban állást is bekalkuláltuk. Gyerekjegy 2 órára érvényes.

Be kell-e jelentkezni előre?

Egyéni vendégeknek nem kell telefonon bejelentkezni. Csoportok esetén (15 fő felett) kérjük, mindenképpen jelezzék előre érkezésüket, (akár 1-2 héttel a tervezett időpont előtt), hogy az esetleges torlódást elkerüljük.
Július-augusztus hónapokban délelőtt akár 1-2 órás sorban állásra is lehet számítani, előfordul, hogy átmenetileg a jegykiadást is szüneteltetjük. A türelmet előre is köszönjük!

Az időjárás mennyire befolyásolja a pályahasználatot?

Ideális, ha nem esik az eső és nincs viharos erejű szél. Nagy erejű szél (70 km/h), vihar, eső esetén az akadályok használatára nincs lehetőség, erre az időre a pályák a vendégek testi épségének megőrzése érdekében zárva tartanak. Ezért javasoljuk, ha lóg az eső lába, fontold meg, hogy jegyet váltasz-e, mert a jegy árát ebben az esetben nem áll módunkban visszafizetni.

Felelősségvállalási nyilatkozat kötelező-e?

Mindenki számára kötelező a felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése, minden alkalommal.

Kattints az alábbi linkre, válaszd ki a számodra megfelelő nyilatkozatot majd nyomtasd ki, hozd magaddal és spórolj időt a bejáratnál!

A 10 legfontosabb lépés, hogy könnyebben eligazodj nálunk!

1. Töltsd ki a megfelelő nyilatkozatot! (kihelyezve a pultra a kasszánál)

1/a. Felelősségvállalási nyilatkozat: 18 éven felüliek a felelősségvállalási nyilatkozatot töltik ki.
1/b. Hozzájáruló nyilatkozat: 18 éven aluliak részére a szülő, hozzátartozó tölti ki!

2. Ha nem tudod biztosan, melyik pályára mehetsz, keresd kérj segítséget a kasszánál.

3. A belépőt a kasszánál tudod megvenni, a nyilatkozatokat fizetéskor kell leadni. (Az élményelemekre a parkon belül is megveheted a jegyet (07.15. – 08.20.-ig), azért a kasszánál nem kell külön sorba állni!)

4. A felszereléseket a START táblánál, az épület mögött kapod meg. A 3 órás időtartam a beöltözéskor kezdődik. Karszalagodat itt csipogtasd!

5. Utad a beöltözés után az oktatópályához vezessen, az oktatáson minden alkalommal részt kell venni. Kivétel a gyerekpálya, ebben az esetben az animátorok tájékoztatnak a helyes pályahasználatról.

6. Irány a pálya! Az útbaigazító táblák segítenek a tájékozódásban, térképet találsz a START-nál. ill. fordulj bizalommal az animátorokhoz!

7. Ha 150 cm feletti vagy: 7 akadálypálya és 1,5 km csúszópálya vár Rád,
Ha 130 – 150 cm közötti vagy: 5 juniorpálya és 1 csúszópálya vár Rád!
Ha még nem vagy 130 cm, 4 gyerekpálya és 1 csúszópálya vár Rád!

8. Ha végeztél, és már nem mászol többet, a felszerelésedet ugyanott tudod leadni, ahol megkaptad. A karszalagodat itt csipogtasd újra, így tudsz kilépni és nem telik tovább az időd! Ha időtúllépés történt, akkor a kasszában tudod kifizetni.

9. Aki már minden akadályt kipipált, annak is ezer lehetősége marad: kemencében sült pizzával pótolhatja az elégetett kalóriákat (július és augusztus hónapokban), fényképezkedhet Zamar, a kalandpark kabalaszörnye társaságában, vagy utazhatsz élménygőzösünkkel.

10. Köszönjük látogatásodat, reméljük, jól érezted magad! Észrevételedet,ötleteidet örömmel vesszük, megoszthatod velünk szóban vagy írásban az erre a célra kialakított helyen/fórumon!

Oktatóvideó

+36 20 449 6831

 

 

 

KLIKK A SZÁMON A HÍVÁSHOZ!

Hívható minden nap 10:00-16:00-ig.

 

 

 

+36 20 449 6831

Zamárdi Kalandpark