+36 20 449 6831 info@zamardikalandpark.hu

Jó tudni! – hasznos infók

Az alábbi oldalon összegyűjtöttük azokat a hasznos információkat, amelyeket jó tudni, mielőtt ellátogatsz hozzánk.

A Kalandpark kutyabarát hely, nyugodtan hozd magaddal négylábú barátodat is! 🙂

Mennyire biztonságos a pálya?

A parkban öncsatolásos rendszer van, ami azt jelenti, hogy mindenki saját magának csatolja a karabinereket és biztosítja saját magát. Ha mindenki betartja az oktatáson elhangzottakat, a pálya teljes biztonsággal használható.
Az animátorok folyamatosan jelen vannak a pályákon, ügyelnek a biztonságra, de nem kísérik egyenként a vendégeket. Első állomás minden esetben a gyakorlópálya, ahol mindenki megszerzi a szükséges információt és oktatást a biztonságos pályahasználathoz. A szülők, tanárok persze saját megnyugtatásuk érdekében „sétálhatnak” a pálya mellett, de az önállóság a gyerekek előnyére szolgál.
Az animátorok rendelkeznek a szükséges alpintechnikai szakvizsgával és felügyelik, hogy minden előírásszerűen történjen. Az animátor hatáskörébe tartozik, hogy elégtelen pályahasználat esetén az adott vendéget a biztonság megőrzése érdekében lehívja a pályáról.
Kisgyermekek (130 cm alattiak) csak szülői felügyelettel használhatják a pályákat.
A kalandpályák súlykorlátja: 90 kg.

Milyen ruhát viselj?

Zárt cipő és kényelmes, sportos viselet, amely nem akadályoz a mászásban! (Papucs használata tilos!) Ékszert, telefont nem érdemes a pályára vinni!

Milyen nehézségi fokozatúak a pályák?

Különleges fizikai erőnlét nem, csak bevállalás és kalandvágy szükséges!
Gyerekpályák már 3 éves kortól használhatóak.
150 cm alatt a gyermek és juniorpályák használatára van lehetőség, 150 cm felett teljes pályahasználat.

Felnőttpályák: 1-8 nehézségi fokozatú pályák, (1- legkönnyebb, 6-7-8 – legnehezebb)
Juniorpályák: 1-5 nehézségi fok
Gyerekpálya: 1-5 nehézségi fok

Milyen magassághoz van kötve a pályahasználat?

A mászójegy ára testmagassághoz van kötve. 150 cm alattiak a piros pályákat nem tudják igénybe venni. Ez biztonságtechnikailag indokolt, hiszen a biztosító drótkötél a 150 cm alattiaknak túl magasan van és nem tudnak felcsatolni. A magasságkorlátozás betartását szigorúan vesszük, ezért megértéseteket köszönjük.

Mennyi idő alatt teljesíthetők a pályák?

Az összes akadály kb. 2 óra alatt teljesíthető, ennyi időt biztosan el lehet tölteni a pályákon – aki bírja! Az állomások között vannak „lejárók”, ha valaki elfárad, bármikor megszakíthatja a „kalandozást”, majd folytathatja azt. A belépő (junior és felnőtt) 3 órás időtartamra érvényes, ami a felszerelés bérlésére vonatkozik. Ez az időtartam bőven elegendő a pályák bejárására, az oktatásnál, beöltözésnél előforduló esetleges sorban állást is bekalkuláltuk. Gyerekjegy 2 órára érvényes.

Be kell-e jelentkezni előre?

Egyéni vendégeknek nem kell telefonon bejelentkezni. Csoportok esetén (15 fő felett) kérjük, mindenképpen jelezzék előre érkezésüket, (akár 1-2 héttel a tervezett időpont előtt), hogy az esetleges torlódást elkerüljük.
Július-augusztus hónapokban délelőtt akár 1-2 órás sorban állásra is lehet számítani, előfordul, hogy átmenetileg a jegykiadást is szüneteltetjük. A türelmet előre is köszönjük!

Az időjárás mennyire befolyásolja a pályahasználatot?

Ideális, ha nem esik az eső és nincs viharos erejű szél. Nagy erejű szél (70 km/h), vihar, eső esetén az akadályok használatára nincs lehetőség, erre az időre a pályák a vendégek testi épségének megőrzése érdekében zárva tartanak. Ezért javasoljuk, ha lóg az eső lába, fontold meg, hogy jegyet váltasz-e, mert a jegy árát ebben az esetben nem áll módunkban visszafizetni.

Felelősségvállalási/hozzájáruló nyilatkozat kötelező-e?

Mindenki számára, aki a kalandpályákon szeretne mászni kötelező a felelősségvállalási/hozzájáruló nyilatkozat kitöltése, minden alkalommal.

Válaszd ki a számodra megfelelő nyilatkozatot majd nyomtasd ki, hozd magaddal és spórolj időt a bejáratnál!

A 10 legfontosabb lépés, hogy könnyebben eligazodj nálunk!

0. A belépés ingyenes!

1. A mászópályák használatához a nyilatkozatokat a főbejárat mellett vagy a honlapról letöltve tudják kitölteni, melyeket a fizetés előtt a főkasszánál kell leadni.

1/a. Felelősségvállalási nyilatkozat: 18 éven felüliek a felelősségvállalási nyilatkozatot töltik ki.
1/b. Hozzájáruló nyilatkozat: 18 éven aluliak részére a szülő, hozzátartozó tölti ki!

2. Ha nem tudod biztosan, melyik pályán tudsz menni, kérj segítséget a főkasszánál.

3. A kalandpályákra és az egyéb élményelemekre a jegyeket egyenlőre KIZÁRÓLAG a Főkasszánál tudod megvenni.

4. A felszereléseket a START táblánál, az épület mögött kapod meg. A 2 és 3 órás időtartam a beöltözéskor kezdődik. Karszalagodat itt csipogtasd!

5. Utad a beöltözés után az oktatópályához vezessen, az oktatáson minden alkalommal részt kell venni. Kivétel a gyerekpálya, ebben az esetben az animátorok tájékoztatnak a helyes pályahasználatról.

6. Irány a pálya! Az útbaigazító táblák segítenek a tájékozódásban, térképet találsz a START-nál. ill. fordulj bizalommal az animátorokhoz!

7.  PIROS pályák, ha 150 cm feletti vagy: 8 akadálypálya és 3 csúszópálya vár Rád,
SÁRGA pályák, ha 130 feletti vagy: 5 akadálypálya és 1 csúszópálya vár Rád!
FEHÉR pályák, ha még nem vagy 130 cm, 5 akadálypálya és 1 csúszópálya vár Rád!

8. Ha végeztél, és már nem mászol többet, a felszerelésedet ugyanott tudod leadni, ahol megkaptad. A karszalagodat itt csipogtasd újra, így tudsz kilépni és nem telik tovább az időd! Ha időtúllépés történt, akkor a kasszában tudod kifizetni.

9. Aki már minden akadályt kipipált, annak is ezer lehetősége marad: pótolhatja az elégetett kalóriákat éttermünkben, fényképezkedhetsz Zamarral, a kalandpark kabalaszörnye társaságában, vagy utazhatsz élménygőzösünkkel.

10. Köszönjük látogatásodat, reméljük, jól érezted magad!

Oktatóvideó

+36 20 449 6831

KLIKK A SZÁMON A HÍVÁSHOZ!
Hívható minden nap 10:00-16:00-ig.

Zamárdi Kalandpark